På svenska In English
Köpvillkoren uppdaterade 2015-06-30

Beställning
Du beställer enkelt via vår hemsida, www.crystalbra.se.

Åldersgräns
Åldersgränsen är satt till 16 år. Är du under 16 år krävs målsmans tillåtelse.

Priser
Samtliga priser är angivna i svenska kronor och inkluderar 25% moms.

Reservation för tryckfel och ändringar
Vi reserverar oss för prisjusteringar, prisfel, lagerförändringar och eventuella tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren, nätverk och servrar. Vi förbehåller oss rätten att korrigera produkttexter, bilder och priser som skrivits eller tryckts felaktigt på webbplatsen eller i tryckt material. Vi reserverar oss för att vissa varor kan utgå eller ta slut i lager.

Leveransvillkor
Vi använder oss av enhetsfrakt på 39 kronor, vilket läggs på din order när du går till kassan. Om du beställer varor för 500 kronor eller mer så bjuder vi på frakten. Samtliga försändelser skickas som brev med PostNord, och kommer direkt hem i din brevlåda. Om försändelsen anses vara för stor av brevbäraren så kan du komma att få hämta ut försändelsen hos närmsta postombud.

Beställningar som inkommer senast 15.00 skickas samma dag, måndag-fredag, och innebär att du bör ha beställningen inom 1-3 dagar beroende på var du bor i landet. Vi försöker dock skicka beställningar som inkommit så sent som 16.30 samma dag, men det är inget vi lovar.


För försändelser till Norge, Danmark, Finland och övriga Europa debiteras enhetsfrakt med 79 kronor. Leveranstid inom Norden, 1-3 dagar. 

Outlösta paket:
Om du inte hämtar ut de varor du beställt tvingas vi debitera dig en avgift för att täcka våra kostnader. Denna avgift är för närvarande 199:-.

Betalningsvillkor
Kortbetalning sker enkelt och säkert via Klarna eller PayPal. Båda håller mycket höga säkerhetskrav, och det är garanterat säkert att betala med dem. Klarna samarbetar med MasterCard och VISA. PayPal samarbetar med VISA, MasterCard, American Express och Maestro.

Direktbetalning via internetbank. Klarna erbjuder direktbetalning från någon av dina konton hos SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea.

PayPal erbjuder betalning direkt från ditt PayPal-konto.

Klarna Faktura. Handla nu - betala efter leverans! När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Betalningstid - alltid 14 dagar. Ladda ner dina fakturor från klarna.se. Ingen avgift utgår om du väljer 14 dagars betalningstid.

Klarna Konto. Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.
  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
  • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
  • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10 000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90% vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22%. Kreditköpspriset är 11 458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten är i oförändrat skick, vilket innebär att du kan testa storleken och skicka tillbaka om den inte passar. Öppet köp gäller ej om varan är förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt eller öppet köp. Vid retur måste kvitto eller kopia på denna medfölja. Vi återbetalar inte fraktkostnaden. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen ej är komplett, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen skett felaktigt, dvs. kvitto saknas eller att kontakt ej tagits med kundtjänst, avstå från återbetalning av varans värde. Vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott.

Läs gärna vår BH Storleksguide för att få hjälp med valet av storlek och minimera risken för retur. Byte av storlek debiteras med en ny fraktkostnad, 39 kr. Innan åberopande av ångerrätt eller öppet köp måste kontakt tas med Crystalbra.se för att erhålla ett returnummer samt returadress. Försändelser som saknar returnummer återsänds till kunden och fraktkostnaden debiteras.

Reklamation
Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i tre år efter det att du har tagit emot varan. Du måste kunna uppvisa kvitto eller kontoutdrag på att du köpt varan hos oss. Skulle varan vara skadad eller felexpedierad, dvs att vi skickat fel, när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. Synliga fel ska anmälas omgående, senast inom sju dagar från mottagandet. Vi står för alla fraktkostnader.

Vid eventuell tvist följer vi alltid allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Sekretess och säkerhet för personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Du har också alltid rätt att få samtliga dina uppgifter borttagna.

Alla kunder registreras automatiskt för vårt nyhetsbrev, som skickas ut högst en gång per månad. Vanligtvis skickas det endast ut en gång per kvartal. Om du inte önskar få nyhetsbrevet kan du maila oss på info@crystalbra.se.